woensdag 13 april 2011

CultureleWoensdag 13.04.2011 // Schaal en Maat // Centraal museum & CU 2030



Vandaag hadden we een thuiswedstrijd we zijn naar het Centraal museum geweest en CU2030 om te gaan kijken naar het werk van Studio Vertigo en de plannen te bekijken van het nieuwe Utrecht over 20 jaar.


Als eerst zijn we naar het Centraal museum geweest en daar liepen we door een hoekige ruimte die ook vrij hoog was en een soort van tussenruimte tussen twee tentoonstellingen.
Wij vonden het een te donkere ruimte en erg hoog het was iets te hoog voor zo'n klein oppervlak.
door de vele hoeken wordt de ruimte onoverzichtelijk maar ook weer spannend door.
Wij vonden de ruimte niet zo goed het was te hoog en te donker voor een museum.



Het was een interessante tentoonstelling van maquettes over het nieuwe Utrecht. ik probeerde mij voor te stellen hoe het er uit zo zien over al die jaren.
Zo een maquette geeft wel een beeld over de omgeving maar geen gevoel of emotie die je hebt bij deze nieuwe omgeving die moet je echt ervaren.

Het is een groot stedelijk plan met veel aanpassingen in de stad. ik vind het idee dat je het water terug brengt in de stad een goed idee. het centrum wordt daardoor veel vriendelijker en het is beter voor de stad dat niet alle auto's er doorheen rijden. het is wel grappig dat je tegenwoordig veel steden dit soort dingen zien doen. vroeger moest het centrum super goed bereikbaar zijn iedereen moest er in en uit kunnen en nu gaan ze zich veel meer richten op andere mogelijkheden zoals openbaar vervoer etc.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten